Najnovije sankcije koje su zvaničnicima entiteta Rs nedavno izrekle SAD, za poslanika u NS Rs Ramiza Salkića predstavljaju „nagrade separatistima kojim dokazuju vlastiti patriotizam i odanost“ a sa kojim idu u nove političke pobjede kod svog naroda.

„Baš kao što su zločini i počinjeni genocid bili ulaznica Karadžiću, Mladiću i ostalim zločincima, u srpsku historiju kao junacima, jer su uradili pravu stvar za srpsku ideju.

Problem je što su zločinci nagrađeni za počinjeni genocid uređenjem i nadležnostima sa kojim danas oni sa „crnih listi“ nastavljaju realizaciju ratnih ciljeva onih koji su počinili genocid“ objavio je Salkić na svom Facebook profilu..

Navodi da je, ako se želi pomoći Bosni i Hercegovini„stvarna pomoć i lijek“ eliminacija posljedica genocida.

„Sankcionisanje pojedinaca predstavlja neadekvatnu reakciju spram veličine prijetnje po mir i stabilnost koju predstavlja maligni separatizam.

Svakom budućem separatisti ostaju isti mehanizmi na raspolaganju, a svjedoci smo da je svaki naredni njihov korak, što bi rekao naš narod „u pet deka“ poručuje Salkić.

Kao dugogodišnji bošnjački političar u entitetu Rs, Salkić, u razgovoru za Politicki.ba kaže, imao je priliku da svjedoči ponašanju entitetskih zvaničnika spram pojedinih odluka međunarodne zajednice, pa i stavljanja pojedinaca na „crne liste“.

„Malo ko se bavi suštinom, a suština je da su njihova imena na „crnim listama“ samo proširen put za dodatno sijanje nacionalističkog otrova i mržnje spram države u kojoj žive, međunarodne zajednice i svakog ko ne pripada srpskom narodu.

Tim otrovom hrane svoj narod, posebno mlađe generacije, zarad opstanka na vlasti i ostvarenja davno zacrtanih ciljeva koji podrazumjevaju Rs kao državu srpskog naroda.

Amerikanci jesu prijatelji BiH i vjerujem da nam žele dobro. Volio bih da izrečenim sankcijamna pomognu u zaustavljanju „crnolistaša“ na putu razaranja države Bosne i Hercegovine i njenih institucija.

Kako izgleda vlast kojom diriguju ljudi sa „crne liste“ najbolje znaju Bošnjaci koji žive u Rs-u“ kaže za Politicki.ba poslanik Salkić.

Popularno