Predsjednik OO SDA Bratunac, Ramiz Salkić, izdao je saopštenje za javnost povodom napada na nacionalnoj osnovi na Osmana Mehanovića, koje vam prenosimo u cjelosti:

- OO SDA Bratunac najoštrije osuđuje napad na Osmana Mehanovića i prijetnju klanjem Bošnjaka kao 1995. godine.

Ovaj, kao i sve druge napade  na Bošnjake, smatramo kao posljedicu ekstremno radikalne politike koju zagovara i provodi predsjednik entiteta Milorad Dodik, Vlada entiteta, kao i NSRs.

Njihova politika veličanja ratnih zločinaca, negiranja genocida, širenja mržnje i nepovjerenja među građanima ima za posljedicu ovakve napade i druge provokacije.

Simptomatično je da se MUP Rs nije oglasio povodom ovog napada, iako se desio prije dva dana. Ovo ukazuje na namjeru zataškavanja i skrivanja od javnosti napada i izrečenih prijetnji na nacionalnoj osnovi.

Očekujemo da MUP Rs bude nepristrasan i izvijesti javnost o ovom incidentu i imenima napadača, ako su ih identifikovali.

Porodici Mehanović pružamo punu podršku, te ih pozivamo da ustrajemo, kao i sve druge Bošnjake Bratunca, da živimo na svojim ognjištima, svjesni prijetnji i okruženja u kojem živimo.

SDA Bratunac putem svojih izabranih predstavnika uvijek je bila i biće uz Bošnjake Bratunca, kao i sve druge dobronamjerne građane, sa ciljem izgradnje društva jednakih prava i mogućnosti za sve građane bez obzira kako se zovu.

Svjesni smo da svima u našem gradu to nije cilj, ali mi nećemo odustati bez obzira na sve prepreke prijetnje, pritiske i napade, jer ovo je i naš grad, kao i svih drugih dobronamjernih sugrađana– stoji u saopštenju predsjednika OO SDA Bratunac, Ramiza Salkića.

Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana