U petak navečer, 23. juna, oko 23:00h u na parkingu u gradu Bratuncu od strane tri lica fizički je napadnut Osman Mehanović iz Bratunca pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede. (pogledajte fotografije na dnu članka)

Napad je proraćen brojnim psovkama na nacionalnoj osnovi uz pominjanje Kravice i slično.

O samom napadu Osman Mehanović za TV Podrinje (Podrinjemedia) izjavio je:

Sjedio sam sa društvom u zatvorenoj bašti ugostiteljskog objekta Galija,u 22:40h sam napustio isti objekat te krenuo po automobil koji je bio parkiran na parkingu iza pekare Cipovka. Prelazeći Vidovdansku ulicu vidio sam nekoliko lica kako sjede ispred pekare Cipovka. Nakon prelaska ulice ulazim u dio grada pored pekare Cipovka koji je totalno mračan. Čujem kako jedna muška osoba nešto dobacuje, međutim neobraćam pažnju misleći da se meni ne obraća. Više muških osoba u tom momentu mi prilazi te me pitaju nešto što nisam dobro razumio, u tom trenutku odgovaram sa “šta” dok jedna muška osoba se zalijeće na mene te me gurne preko pozide pored. U tom trenutku druga muška osoba mi dobacuje “šta šta žnaš li ti ko je Kravica” te nastavlja dobacivati razne gnusne nacionalno uvrijedljive rečenice poput “oćeš da te zakoljemo kao što smo vas u Srebrenici klali”. Dok se sve to dešava ja se dižem šokiran sa zemlje jedna muška osoba me opet gurne, opet se podignem te dobijem par jakih udaraca u glavu gdje mi izbijaju zub, dizajući ruku u vidu samoodbrane jedna muška osoba mi nanosi posjekotinu na gornjem dijelu lijeve šake, u tom momentu od snažnog udarca padam na zemlju i cujem žensku osobu koja govori “Alo šta to radite dečku!” u tom trenutku napadači se udaljavaju sa lica mjesta a ta ženska osoba mi prilazi u pomoć, te mi pomaže da pređem ulicu i odem u policijsku stanicu.

Mi smo danas uputili pitanje Policijskoj upravi Zvornik u kojem smo tražili izjašnjavanje u povodu navedenog fizičkog napada, a u trenutku pisanja članka (15:01h) nismo dobili nikakav odgovor.

Nezvanično saznajemo da su neka lica već privedena.

FOTO

TV Podrinje

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana