Ramiz Salkić (SDA) zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, komentirajući dopis načelnika Vlasenice Miroslava Kraljevića Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini da se smanji zvuk ezana na području Vlasenice, naveo je da oni koji su duboko svjesni prošlosti, sadašnjosti, a nadaju se boljoj budućnosti, nisu iznenađeni ovakvim dopisima.

Ukazuje pak da se oni Bošnjaci koji "bježeći od podsjećanja na prošlost, trčeći, kako kažu, u budućnost jer ne žele živjeti u prošlosti, ibrete ovakvim dopisima".

- Treba se sjetiti Sušice, otići na šehidsko mezarje Rakita, vidjeti potpis na dopisu i pametnom će sve biti jasno, a drugima je odveć džaba govoriti. Našem ibretu nema kraja, čuj smeta im ezan. Pa naravno da im smeta kad je plan bio da nas sve protjeraju i pobiju, a džamije sruše i unište svaki trag na naše postojanje u Vlasenici, bosanskom Podrinju, kao što je to urađeno u Užicu, Nišu, Valjevu, Beogradu i drugim gradovima Srbije.

Problem je sad kad vide da je ezan tu, kad su Bošnjaci tu, koliko god da nas je malo, a napravili su ambijent da nas ne bude nikako. I danas vlast u ovom entitetu, koji je dio i bit će uvijek dio naše domovine Bosne i Hercegovine, kreira ambijent u kojem bi naš opstanak trebao biti nemoguć, a mi smo ipak tu i to ih frustrira i čini ih nervoznima.

Naše prisustvo ovdje za njih je provokacija, a za nas ljubav prema našim ognjištima, našim šehidima i našoj domovini Bosni i Hercegovini - objavio je na svojoj Facebook stranici Salkić i dodao: - Ne razumiju to oni jer su zadojeni mržnjom prema nama i frustracijom što im plan nije uspio pa od nje ne razumiju i ne vide našu ljubav. Zbog ovoga se ja čudim našem ibretu na ovakav dopis. Naše je da ponosno, ustrajno i hrabro učimo ezane, govorimo istinu i hodamo podignute glave, jer naš obraz, ruke, misli i namjere su čisti za razliku od onih kojima smeta ezan.

Kako u svakom zlu ima i trun dobra ja želim da vjerujem da u Vlasenici, kao i na drugim mjestima, postoje naše komšije pravoslavci kojima ne smeta ezan, ne smetaju Bošnjaci i ja ih pozivam da podignu svoj glas protiv ovih anticivilizacijskih dopisa općinske administracije.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=688141606335201&set=a.355456839603681&type=3

Faktor

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana