Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Rs i nosilac liste za NSRs ispred Pokreta za državu, danas je razgovarao sa stanovnicima mjesne zajednice Zalužje-Biljača, u općini Bratunac.

Potpredsjednik Salkić je govorio o važnosti predstojećih Općih izbora u našoj domovini, te je upoznao prisutne sa ciljevima Pokreta za državu, koji su formirale probosanske stranke u bh. entitetu Rs.

“Pokret za državu odgovor je probosanskih snaga na višegodišnju diskriminaciju i separatističku politiku vlasti entiteta Rs. Potreba i želja da se zaustavi separatistička politika, diskriminacija i mirnodopski progon ljudi koji su se vratili da žive u miru  na svojim ognjištima u ovom entitetu u temeljima je formiranja ovog pokreta.”

Pozvao je stanovnike ove mjesne zajednice da izađu na izbore i daju podršku ovom pokretu.

“Veoma je važno da shvatite i podržite ovaj pokret na izborima. Naš izborni rezultat treba da nas pozicionira na način da imamo priliku zaustaviti i eliminisati negativne trendove koji su danas na sceni.”

Također je razgovarano i o projektima koji će se realizirati u ovoj mjesnoj zajednici, među kojima je i izgradnja vodovodne mreže u naselju Biljača.

U proteklom periodu realizovan je veliki broj infrastrukturnih i drugih projekata u ovoj mjesnoj zajednici, među kojima je i izgradnja vodovodne mreže u naselju Zalužje.

Bratunac.ba

Popularno