Nekoliko stotina predstavnika Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine, koja okuplja demobilisane borce, porodice šehida i ratne vojne invalide, danas boravi u posjeti Bratuncu i Srebrenici.

Borci su posjetili Memorijalni centar Veljaci u Bratuncu, a potom i Memorijalni centar Potočari u Srebrenici, gdje su odali počast žrtvama genocida, nakon čega je klanjana i džuma-namaz pod musalom u Memorijalnom centru Potočari, koju je predvodio muftija tuzlanski, Vahid ef Fazlović.

Današnjoj posjeti boraca i članova udruženja je prisustvovao i Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, koji se obratio prisutnima.

- Naše jedinstvo po važnim pitanjima za našu domovinu i naš narod najveća je brana onima koji nasrću na našu domovinu i naš identitet.

Sigurnost i stabilnost naše domovine treba biti briga svakog pojedinca i svake institucije u našoj zemlji.

Nažalost, danas je puno onih koj stvaraju probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine sa ciljem njene konačne podjele.

Mi moramo biti svjesni toga i na to imati jasne odgovore. Naše okupljanje danas ovdje u Bratuncu i Srebrenici svjedoči našu odlučnost za brigu o svakom dijelu naše domovine.

Vaš dolazak iz svih dijelova Bosne i Hercegovine danas ovdje svjedoči našu povezanost i snagu, ovo okupljanje ulijeva povjerenje i povećava osjećaj sigurnosti našeg naroda ovdje na Drini.

Ostanimo ustrajni u širenju istine i traženju pravde, jer je to naša trajna obaveza, na takav način budućim generacijama ostavljamo sigurnije i stabilnije okruženje – rekao je potpredsjednik Salkić.

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana