Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, danas je posjetio Prijedor.
 
Na šehidskom mezarju “Skela” položio je cvijeće i odao počast šehidima Prijedora.
 
 
Nakon čega je prisustvovao i svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koja je održana u Pozorištu Prijedor, na kojoj se i obratio prisutnima.
 
 
- U protekloj agresiji mi smo sačuvali našu domovinu i naše današnje okupljanje ovdje pokazuje kakva je i kolika je bila vizija onih koji su nas vodili 1992. godine, kada su organizovali referendum. To je ono što moramo nositi i širiti. Veoma je važno da su patriote ove zemlje u proteklih 15 godina obilježavali Dan nezavisnosti i Dan državnosti ovdje u Prijedoru, ali i širom bh. entiteta RS. Nikada ne trebamo odustati od jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, koja je dovoljno široka za sve one koji je vole, da svi zajedno ovdje živimo i pronosimo ideju mira, dobrih susjedskih odnosa. To treba ovoj zemlji i građanima ove zemlje, na tome trebamo insistirati.
 
 
Ovo današnje okupljanje i ovaj skup najbolji je odgovor svima onima koji zagovaraju separatizam, koji zagovaraju podjelu ove zemlje, da neće uspjeti. Ovaj skup je i naša zahvala svima onima koji su dali dijelove svoga tijela, svoje živote i godine svog života braneći i čuvajući jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Budimo im zahvalni i budimo sretni što smo danas ovdje i što obilježavamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
 
Današnjem obilježavanju prisustvovao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović, koji je položio cvijeće i odao počast žrtvama Prijedora, te se obratio prisutnima na svečanoj akademiji.

Popularno