U Doboj Istoku večeras je, u organizaciji UG “Sehara” i Općine Doboj Istok, promovisana knjiga “Genocidna namjera Bratunac 1992.”, autora mr. Ramiza Salkića, potpredsjednika bh. entiteta RS.
 
Radi se o knjizi koja je dio šireg projekta prikaza i dokumentovanja genocidne namjere nad Bošnjacima Bratunca 1992. godine i koja obrađuje dešavanja iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu u naseljenim mjestima Hranča, Repovac i Borkovac.
 
Na promociji su, pored brojnih gostiju, prisustvovali načelnik općine Doboj Istok, Kemal Bratić, izaslanik glavnog imama MIZ Doboj, Sakib ef. Đonlagić, predsjednik BZK “Preporod” Doboj, Zijad Bešlagić, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona, Damir Šišić, delegat u Vijeću naroda, Mihnet Okić.
 
Pored autora, na promociji su govorili novinari Mehmed Pargan i Almasa Hadžić, te profesorica Edina Karić.
 
Potpredsjednik Salkić je istakao da cilj pisanja i dokumentovanja zločina treba biti prekid spirale zla zločina i progona Bošnjaka koje traje već nekoliko vijekova.
 
- Naše današnje pisanje i dokumentovanje zločina nad našim narodom ima za cilj da se zločini dokumentuju i nikada ne zaborave. Konačni cilj našeg pisanja i dokumentovanja treba biti prekid spirale zla zločina i progona našeg naroda koje traje već nekoliko vijekova.
 
Domovina se brani i čuva srcem, a sredstvo u toj odbrani i čuvanju su oružja i oružje. Mi moramo uvijek biti spremni da čuvamo i branimo naše živote, porodice, ognjišta i domovinu Bosnu i Hercegovinu.
 
Niko to neće uraditi za nas, ali će nam pomoći kada mi pokažemo odlučnost da to uradimo.

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana