Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji „Polis“ na TVSA.

Govorilo se, između ostalog, o neustavnom prijenosu nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na entitet RS.

Potpredsjednik Salkić je kazao da vlasti bh. entiteta RS provode sve ove aktivnosti svjesni da međunarodna zajednica nije spremna da reaguje i da nije spremna da poduzme korake koje bi trebala poduzeti. Sa druge strane potpuno su svjesni da u toj međunarodnoj zajednici imaju prijatelje koji podržavaju te njihove separatističke aktivnosti.

Istakao je da je apsolutna iluzija da je sve ovo samo predizborna kampanja i da su ovo aktivnosti koje bi trebale da zadrže Milorada Dodika na vlasti, da javnost treba biti svjesna da je Milorad Dodik potpuno ubijeđen da može stvoriti novu srpsku državu na Balkanu bez rata.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina ima institucije koje moraju raditi svoj posao i koje se moraju suprotstaviti separatističkim aktivnostima Milorada Dodika.

Kazao je Bosna i Hercegovina ima Izborni zakon i ukoliko se ne dese promjene tog zakona da će izbori biti održani po redovnoj proceduri i važećem zakonu.

Dijelove gostovanja potpredsjednika Salkića pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=ZF82sEeKQd0

 

Popularno