Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji Aktuelno na BIR televiziji.

Govorio je o prijetnjama koje su mu upućene, te je kazao da one neće promijeniti njegov pristup i odnos i da nastavlja raditi onako kako je do sada radio, zagovarajući istinu, pravdu i očuvanje države Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da ohrabruje činjenica da je veliki dio građana srpske nacionalnosti uputio poruke podrške i osudio napade koji su se desili proteklih dana širom bh. entiteta RS.

Ponovio je da trenutna situacija zahtijeva da se na prostoru uz rijeku Drinu stacioniraju određene vojne snage koje će ulijevati povjerenje i koje će odvraćati određene grupe da čine incidente sa tendencijom izazivanja ozbiljnih oružanih incidenata i pravljenja većih problema u Bosni i Hercegovini.

Istakao je da je veoma važno da i Hrvati počnu govoriti o svom statusu i položaju u bh. entitetu RS.

Kazao je da Vlada Srbije i politika koja je trenutno na sceni u Srbiji nije dobronamjerna prema Bosni i Hercegovini, te da kolokvijalno govore o teritorijalnom integritetu i suvrenitetu Bosne i Hercegovine, a suštinski zagovaraju ujedinjenje svega onoga što se može ujediniti kada je u pitanju bh. entitet RS.

Dijelove gostovanja potpredsjednika Salkića pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=28ny14sDDc8

Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana