Potpredsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Ramizu Salkiću upućene su 7. januara prijetnje smrću putem društvenih mreža, koje je prijavio MUP-u Republike Srpske. 

- Ja sam ovaj i neke druge slučajeve prijetnji prijavio uredno službenim putem MUP- RS-a. Ove i sve druge prijetnje neće mu omesti u širenju istine i traženju pravde za žrtve i kazne za zločince. Kao i svaki normalan čovjek zabrinutost postoji, ali straha nema. Naša je obaveza da tragamo za pravdom a pravda je eliminacija posljedica genocida, sigurno okruženje za sve ljude koji su se vratili, ukidanje diskriminacije Bošnjaka. Na tom putu nema posustajanja i odustajanja bez obzira na svakodnevne izazove i prijetnje sa kojim se čovjek susreće - kaže Salkić za Faktor i zaključuje:

- Od istrage ne očekujem ništa posebno jer i u ranijim slučajevima sam dobijao informacije da nisu uspjeli pronaći pošiljaoca takvih poruka. Zbog toga mnoge nisam ni prijavljivao, ali ovu sada jesam.

Sa Facebook profila Stefan Trbić u petak 7. januara Salkiću je stigla prijeteća poruka:

- Previše otvoriš tvoja usta ti. Samo da znaš da ti je kraj karijere i života pederčino. Republika Srpska postoji i imaće svoj pasoš jel si razumeo u usta te j....

Faktor

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana