Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji Dobar dan TK na Radio-televiziji Tuzlanskog kantona.

Između ostalog potpredsjednik Salkić je govorio o promociji knjige „Genocidna namjera Bratunac 1992.“, koja je sinoć promovirana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Kazao je da je ova knjiga dio šireg projekta prikaza i dokumentovanja genocidne namjere nad Bošnjacima Bratunca 1992. godine i da obrađuje dešavanja iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu u naseljenim mjestima Hranča, Repovac i Borkovac.

Govorio je i o stravičnim zločinima koji su počinjeni na području opštine Bratunac u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu, te je istakao nezadovoljstvo procesuiranjem onih koji su činili te zločine i što su žrtve tih zločina, koje su se vratile na svoja ognjišta, prisiljene gledati  zločince na slobodi.

Naglasio je da zbog nedovoljnog broja presuda onima koji su činili zločine i katarze kod srpskog naroda danas imamo incidente i probleme širom bh. entiteta RS.

Kazao je da Milorad Dodik nema moć i da on crpi svoju snagu iz nepostojanja hrabrosti, spremnosti i odlučnosti institucija države da urade svoj posao, da nije tako Milorad Dodik bi već bio osuđen.

Istakao je da je lijek za Milorada Dodika  zajedničko djelovanje domaćih institucija i međunarodne zajednice, domaće institucije da procesuiraju, a međunarodna zajednica da napravi izolaciju Dodika i njegovih saradnika.

Dijelove gostovanja pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=HO6GMMvSSF8

Popularno