U bratunačkoj mjesnoj zajednici Zalužje-Biljača danas je pušten u funkciju novoizgrađeni vodovod koji će snabdijevati nekoliko povratničkih naselja.
 
 
Realizacijom ovog projekta, koji su finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, povratnici i opština Bratunac, trajno je riješen problem vodosnabdijevanja u ovoj mjesnoj zajednici.
 
 
U narednoj godini će biti nastavljena izgradnja i proširenje vodovoda za naselje Biljača.
 
Današnjoj svečanosti prisustvovali su potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Edin Ramić, koji su se i obratili prisutnima.
 
 
- Razgovarali smo o životnim potrebama svakog čovjeka u ovoj lokalnoj zajednici. Neke značajne infrastrukturne projekte smo završili, o budućim projektima smo razgovarali i drago mi je da je načelnik Rankić izrazio spremnost da sufinansira neke od projekata. Vodovod je veoma važan naš zajednički projekat i trudimo se da rješavamo životna pitanja povratnika, a uredno snabdijevanje vodom jeste životna potreba svakog čovjeka. Nastavit ćemo institucionalnu dobru saradnju, a to ujedno znači i nova ulaganja u općinu Bratunac i direktnu podršku povratnicima koji ovdje žive - ističe Ramić.
 
 
Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić naglasio je važnost podrške povratnicima.
 
- Generalno, povratnici u ovaj entitet posljednjih nekoliko godina jedinu pomoć i podršku za život i opstanak dobijaju od Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica. Takav je slučaj i sa Bošnjacima Bratunca. U ovoj godini kao i ranijih godina urađeno je više infrastrukturnih projekata, obnove stambenih jedinica, pomoći u mehanizacij i drugim vrstama pomoći. Nadam se ovakvoj i snažnijoj pomoći u narednom periodu svim povratnicima u ovom entitetu. Na svima nama je da lobiramo ulaganje privrednika i otvaranje novih radnih mjesta u zonama povratka - zaključuje Salkić.

Tokom današnjeg dana potpredsjednik Salkić i ministar Ramić su održali sastanke sa načelnikom opštine Bratunac, Srđanom Rankićem i predstavnicima povratnika na kojima je razgovarano o realiziranim projektima, kao i o projektima koji su neophodni u povratničkim mjestima.
 
 
Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana