Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, bio je gost emisije 7 plus na Hayat televiziji.

Potpredsjednik Salkić je upozorio da se aktuelna situacija mora nazvati pravim imenom, da se ne smije relativizirati ovo stanje razgradnje države Bosne i Hercegovine, te da je secesija u toku i da svi koji misle da se radi o predizbornim trikovima apsolutno nisu u pravu.

Istakao je da će svi koji ne budu kaznili secesionističku politiku biti saučesnici u daljnjem razvoju događaja, da najveću odgovornost imaju Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija, kao i visoki predstavnik, te da će svi oni doprinijeti kreiranju neželjenog scenarija ako se ne reaguje konkretno.

Naglasio je da je Bosna i Hercegovina sigurna onoliko koliko smo je spremni braniti i da u svakom trenutku moramo precizno kazati ko su ljudi koji ugrožavaju ovu zemlju.

Ukazao je na izrazito težak status Bošnjaka u bh. entitetu RS, koji se iz dana u dan usložnjava, te da trenutna situacija dodatno zabrinjava Bošnjake u ovom entitetu.

Dijelove gostovanja pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://youtu.be/3LzJLoy61y4

Popularno