Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji „Dobar dan TK“ na Radio-televiziji Tuzlanskog kantona.

Govorio je o obilježavanju Dana državnosti i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te je istakao da se ovi praznici obilježavaju širom bh. entiteta RS, od Bosanskog Novog do Trebinja, različitim aktivnostima.

Upozorio je da sama pomisao da se obnavlja i da postoji intencija da se obnovi Vojska RS-a, koja je presuđena da je počinila genocid, asocira na to da neko ponovo želi počiniti genocid i da to izaziva veliku zabrinutost.

Govorio je i o negiranju bosanskog jezika, te je istakao da oni koji se bore protiv Bosne i Hercegovine smatraju da ako potisnu iz upotrebe i javnog prostora bosanski jezik da su time oslabili državu Bosnu i Hercegovine, te da se oni zbog toga bore protiv bosanskog jezika, to je njihov put prema podjeli, negiranju i nestanku države Bosne i Hercegovine.

Dijelove gostovanja potpredsjednika Salkića pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=YWSuCJOwnsM&t

Popularno