Rođen je 15. februara 1970. godine u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata.

Zukorlić je na bolji svijet preselio danas, u 51. godini života, javio je Preporod.

Novinar Mirnes Kovač na društvenim mrežama je naveo kako mu je informaciju o smrti Zukorlića potvrdio muftija Mevlud Dudić.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok smrti je srčani udar.

Zukorlić se, nakon dužnosti muftije, bavio i politikom te je bio zastupnik u aktuelnom sazivu Skupštine Republike Srbije. Prije nekoliko godina bio je i kandidat za predsjednika Srbije.

Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu. Srednju medresu "Gazi husrev-beg" u Sarajevu. Jednogodišnji vojni rok odslužio je u Gospiću i na Svetom roku u Hrvatskoj. Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao je na islamskom univerzitetu "El-Emir Abdel-Kadir" u Konstantini, Alžir. Postdiplomske studije iz oblasti egzegeze Kur'ana (Tefsir) okončao na univerzitetu "El-Džinan" u Tripoliju, Libanon.

Bio je predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka od njegovog osnivanja 1993. do 2007. Muftija sandžački od 1993. Glavni muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji od njenog objedinjenja 2007.

Kao i prvi dekan Islamske pedagoške akademije, koja prerasta u Fakultet za islamske studije 2001. Prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja 2002. Do 2008. predsjednik Internacionalnog univerziteta od 2008. Prvi glavni i odgovorni urednik islamskog magazina "Glas islama" 1997.

Faktor