Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, govorio je za emisiju „Mreža“ na Federalnoj televiziji.

Istakao je da postoje dvije vrste Bošnjaka u institucijama bh. entiteta RS, Bošnjaci koje delegiraju srpske političke partije i  Bošnjaci koji dobijaju legitimitet na izborima, te da vlast više daje prostora za djelovanje onima koji su ikebane kako bi poslali poruku da je bolje biti Bošnjak u nekoj srpskoj političkoj partiji nego u nekoj dosljednoj, probosanskoj političkoj partiji, ali i da te ikebane nemaju podršku unutar bošnjačkog glasačkog tijela.

Naglasio je da bi Dodik, ali i ostali u bh. entitetu RS, najradije da Bošnjaci budu vjerska kategorija u RS-u, da se okupljaju oko džamija, u džamijama i da zadovoljavaju sve svoje potrebe na tom prostoru, da nisu u institucijama, da nisu u javnom medijskom prostoru i da ne govore o svom identitetu, kulturi i tradiciji.

Potpresjednik Salkić je još jednom istakao da RS neće biti nezavisna i samostalna, te da su Milorad Dodik i bh. entitet RS remetilački faktor na Balkanu.

Kazao je da je ovo što radi Milorad Dodik više od igranja vatrom, da on mora da shvati da postoje ljudi koji nikad neće prihvatiti da ovo područje bude bilo šta osim Bosna i Hercegovina, oni koji ga slijede to rade ili iz interesa ili zato što su slijepi ili su ludi.

Na kraju je zaključio da će postupci Milorada Dodika i sve ono što on radi dovesti do ukidanja bh. entietea RS.

Dijelove gostovanja pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://www.federalna.ba/salkic-za-mrezu-dodik-se-igra-vatrom-davno-je-trebao-biti-uhapsen-pi8gh

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana