U Srebrenici su u toku radovi na opremanju Omladinskog centra koji se nalazi u sastavu Bosanskog kulturnog centra u ovom gradu.

Kako je rečeno, ovih dana je urađeno grijanje, a započeli su radovi na pregrađivanju bosanske sobe.

-Ugradite sebe u trajno dobro. Budite od onih koji će pomoći opremanje našeg centra za našu bošnjačku omladinu u Srebrenice. Uključite se, nijedna donacija nije mala, rečeno je u Medžlisu IZ Srebrenica.

Inače, ovih dana je Sabrija Turnjadžić iz Sarajeva uplatio je 500 KM za Omladinski centar u Srebrenici.

Medžlis je sredinom prošlog mjeseca pokrenuo akciju kako bi se završilo opremanje trećeg sprata centra za potrebe omladine. 

Medžlis IZ Srebrenica proteklih nekoliko godina je gradio Bosanski kulturni centar u Srebrenici, te su grubi radovi skoro završeni, tako da će svaki sprat u BKC-u imatu svoju funkciju, ali opremanje objekta nije završeno, kao ni grijanje i vanjsko uređenje.

U prostru za omladinu, koji je cijeli zadnji sprat sa oko 170 m2, je planirano da se napravi bosanska soba i biblioteka gdje će omadina moći da se druži i uči.

-Planirano je da naša omladina ima prostor i za rekreaciju i opuštanje, da u tom prostoru bude jedan stoni tenis, bilijar, i još neke društvene igre, te dvije traka za trčanje i radionica sa alatima za omladinske projekte. Za opremanje je potrebno 25.000 KM. Molimo sve naše prijatelje, poznanike i dobre ljude da se uključe u ovu hairli akciju, kako bi našoj omladini mogli ponuditi alternativu, da im ne nudimo kladionice i noćne barove, nego između ostalog i hairli projekte koji će ih zadržati u našoj domovini i našoj Srebrenici, saopšteno je ranije iz Medžlisa. 

Uplate možete vršiti na slijedeće načine:

Iz Bosne i Hercegovine:

Uni Credit Banka Banja Luka P.J.Srebrenice
Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici
Broj žiro računa: 5510150001486838
Sa naznakom: Za omladinski Centar

Za uplate iz inostranstva objašnjenja imaju u slikama ispod.

Također, uplate možete vršiti preko WesternUniona na ime:

Damir Peštalić i
Ahmed Hrustanović

Uplate također možete vršiti i preko PayPal sistema na akaunt:

PayPal.Me/AHrustanovic

Za sve informaije možete kontaktirati Medžlis na broj +38756440391
Glavni imam Damir ef. Peštalić;
+38761656464

Predsjednik Medžlisa
Faruk ef. Hasanović;
+38766363320

Ahmed ef. Hrustanović;
+38761408011

(Srebrenica.ba)

 

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana