Colors: Purple Color

Glavni srebrenički imam Damir ef. Pestalić i predsjednik Medžlisa IZ Srebrenica Faruk ef. Hasanović primili su najbolje učenike, koji su prošle godine završili Osnovnu školu u Srebrenici.

Naredna sjednica Skupštine opštine Srebrenica bit će održana 16. aprila ove godine, a prema riječima predsjednika Alije Tabakovića, predviđen je obiman dnevni red. 

-Na dnevnom redu će, između ostaloga, biti i izvještaj komisije za izbor i imenovanja, te odluka o postupku i uslovima izdavanja u zakup objekata stare škole u Skelanima. Zatim odluka o osnivanju SO Srebrenica o osnivanju centra za preradu mlijeka i mliječnih prerađevina. Odluka o stavljanju van snage o vrsti, visini, kriterijima i načinu provođenja podsticajnih mjera unapređenja i zapošljavanja u oblasti tekstilne i obučarske industrije na području opštine Srebrenica. Odluka o bezbjednosti saobraćaja. Odluka o utvrđivanju i provođenju protiveroznih mjera za poljoprivredno zemljište za 2018. godinu. Odluka o izmjeni i dopuni odluke o administrativnim taksama – kazao je Tabaković za RTV Srebrenica, koji dodaje da su na dnevnom redu i određene informacije i izvještaji.

Kompletan dnevni red možete pogledati na priloženim fotografijama.

(Srebrenica.ba)



Obavještavaju se građani, preduzeća, ustanove, nevladine organizacije i druga pravna i fizička lica sa područja opštine Srebrenica da će Opštinska uprava Srebrenica u narednom periodu raditi od 07:00 do 15:00 sati.

Kako je saopšteno, po novom radnom vremenu radit će se od ponedjeljka, 2. aprila 2018. godine.

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana