Članovi kulturno-umjetničkog društva "Vaso Jovanović“ Srebrenica danas su nastupili na festivalu "Dan djeteta", koji se održava u opštini Beykoz u Turskoj.

Srebrenički folkloraši, koji su nastupili kao posebni gosti, oduševili su prisutne na ovom festivalu. Inače, ovo je  peti put da je KUD Vaso Jovanović učesnik festivala koji se tradicionalno u Turskoj organizuje u povodu 23. aprila „Dana djeteta“.

Na festivalu učestvuju i društva iz Mađarske, Kosova, Njemačke, Kipra.

-Ovaj KUD je ponos Srebrenice i jedan od najboljih ambasadora ovog grada. To smo pokazali i danas u Turskoj, ali i svugdje gdje nastupamo u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Posebnu dimenziju i značaj ovom KUD-u daje činjenica da je ovo društvo multietničkog karaktera, i to uvijek ističemo. Nama je izuzetno važno da nastupamo, da stičemo iskustva na međunarodnim festivalima, jer ćemo samo tako i na najbolji način nastaviti našu tradiciju koja je duža od 70 godina, kazao nam je Nermin Alivuković, predsjednik KUD-a Vaso Jovanović. 

Inače, Općina Beykoz je bratska općina Srebrenici. Alivuković, koji je inače zamjenik načelnika Srebrenice, iskoristit će priliku tokom posjete da razgovara i o realizaciji mogućih projekata u Srebrenici, a jedan od njih je i izgradnja sportske dvorane.

(Srebrenica.ba)

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana