U organizaciji Islamske zajednice Bošnjaka Norrkoping i NBV-a večeras je u Norrkopingu organizovana tribina i promocija dvije knjige iz edicije “Genocidna namjera Bratunac 1992.”, autora Ramiza Salkića.

U svom obraćanju Salkić je upoznao prisutne sa aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na stanje u entitetu Rs.

Prisutne je posebno zanimalo zašto je dio poslanika Pokreta za državu izdao principe Pokreta i odstupio on onoga što se glasačima u dijaspori obećavalo tokom kampanje.

Salkić je obećao da će se glas Bošnjaka, kao i glas građana iz dijaspore, čuti u NSRs-u i da će on dok je narodni  poslanik biti na strani istine, pravde i borbe protiv diskriminacije Bošnjaka u tom entitetu.

Pozvao je naše građane da ne odustaju od zajedničke borbe za bolje sutra naše domovine kroz učešće u izbornom procesu.

“Načinjeni su veliki propusti uključujući i posljednje izbore, ali je to i opomena za buduće političko djelovanje i izbore. Nisu uvijek prijatelji oni koji se tako predstavljaju i nude velike priče bez pokrića u djelovanju”, istakao je Salkić.

Također, govorio je i o projektu “Genocidna namjera Bratunac 1992.”

Riječ je o projektu prikaza i dokumentovanja genocidne namjere nad Bošnjacima Bratunca 1992. godine, u kojem se obrađuju dešavanja iz perioda agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu na području opštine Bratunac.

Na kraju Salkić se zahvalio Islamskoj zajednici Bošnjaka Norrkoping i NBV-u na organizaciji večerašnjih događaja.

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana