O bijeloj koverti govorio je i Vukanović.

- U kancelariji je zatekao dvoje zastupnika SDP-a BiH, Sašu Grbića i Andreu Gajić, koji su tajno razgovarali sa Žunićem. Zanimljivo da je na stolu zatekao i bijelu kovertu, koju je Žunić ostavio zastupnicima SDP-a, koju su zaboravili da sklone i ponesu jer ih je iznenadnim dolaskom omeo Salkić? Šta je bilo u koverti, i da li je Žunić donio prazan glasački listić sa pečatom, jer su mogli kopirati i odštampati stotine listića i udariti pečat, koji se nalazi kod predsjednika NSRS-a Nenada Stevandića, i tako zastupnicima SDP-a osigurati alibi, da fotografišu listić kao da su glasali za listu PDP-a, i tako izbjegnu gnjev javnosti u Federaciji BiH, jer su omogućili četvrtog delegata u Domu naroda SNSD-u i predali Dodiku u ruke ključeve države? - pita se Vukanović.

Dva dana prije sjednice na kojoj se glasalo za delegate za Dom naroda Parlamenta BiH, u Istočnom Sarajevu sastali su se Nikšić, Mijatović i Dodik. Javnost je ostala uskraćena za informaciju o čemu su to razgovarali, a nezvanično se može čuti da je upravo na tom sastanku pao dogovor o četvrtom delegatu.

Navodno je Nikšić tako za sebe kaparisao određene protuusluge u Klubu Srba Doma naroda Parlamenta FBiH, a time što je njegova zastupnica Gajić u NSRS-u predložila HDZ-ovca Marka Pandžu u Vijeće naroda RS koji je i izabran, upućeniji zaključuju da "ruka ruku mije", odnosno da se sve ovo realizira u skladu sa potpisanim sporazumom "Osmorke" i HDZ-a na koji je načelno pristao i SNSD.