U Tehničkom školskom centru u Zvorniku jučer je od strane svog školskog kolege, pretučen sedamnaestogodišnji E.H. iz Papraće kod Šekovića, učenik trećeg razreda Saobraćajne škole koji je, prema navodima njegovog oca Rahmana Hasanovića zadobio blaži potres mozga. 

"Kako mi je sin ispričao, on i njegov drug iz razreda su se prethodno prepirali nešto oko fudbala. Ovaj mu je u toj prepirci nešto prijetio, ali to moj sin nije ozbiljno shvatio. 

Bili su na času fizičkog vaspitanja, igrali fudbal, i kad su se vraćali ponovo na časove, u svlačionici ga je ovaj napao. 

Oborio ga je na pod i udarao u glavu, dok moj sin nije bio u situaciji da mu se suprostavi. 

Moj sin je, nakon što ga je pretučen, onako krvav otišao kod direktora škole, ali ga je direktor, umjesto da ga je odveo u bolnicu u Zvorniku, pustio da ide kući, bez da je išta poduzeo da mu pomogne", ispričao je večeras za Politicki.ba, izuzetno uznemireni Rahman Hasanović otac pretučenog E.H. 

Hasanović navodi kako mu je sin, na putu od škole prema kući, nazvao sestru i ispričao joj šta mu se dogodilo. Odmah je, kaže, krenuo prema Zvorniku kako bi doveo sina kući, ali, kad ga je sreo i vidio da gubi ravnotežu poveo ga je ljekarima u Tuzlu. 

"Sin je bio sav krvav. Na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli izvršili su mu pretrage i konstatovali blaži potres mozga. 

Ja sam tokom jučerašnjeg dana nazvao policiju u Zvorniku i kazao im šta se dogodilo, a danas sam išao i dao izjavu u policiji. 

U policiji su bili korektni, ali ću tražiti da odgovara, ne samo taj kabadahija koji je napao mog sina i koji je, nakon tog napada, sa društvom u jednom kafiću proslavljao što je pretukao mog sina, već ću tražiti da odgovara i direktor škole koji mom sinu nije htjeo ukazati bilo kakvu pomoć. Pitam sam kakav je to pedagog", ogorčen je Hasanović. 

Kako nam je kazao Rahman Hasanović, zbog svega što se jučer dogodilo njegovom sinu, ispisat će ga iz škole u Zvorniku i pokušat da ga upiše u neku od škola na prostoru Federacije. 

"Ja sam čovjek koji nema zaposlenje i živim od poljoprivrede, ali ću sve učiniti da moje dijete završi školu i da više ne strepi hoće li ga neki kabadahija iz njegovog razreda napasti ni krivog ni dužnog. 

Provokacija je bilo i prije, ali napada kakav je ovaj od jučer, nije".

Hasanović nam je kazao da ga je danas kasno poslijepodne, nakon što je, kaže, čuo da je dao izjavu u policiji, pozvao direktor koju pohađa njegov sin i tražio da "kao ljudi razgovaraju". 

"Ne znam šta mu to znači, ali ja sa takvim direktorom nemam šta da razgovaram", kazao je za Politicki.ba Rahman Hasanović.

Politički.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana