Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Rs i nosilac liste za NSRs ispred Pokreta za državu,  danas je razgovarao sa stanovnicima mjesne zajednice Glogova, općina Bratunac.

Potpredsjednik Salkić je ukazao prisutnima na važnost jedinstva Bošnjaka u ovom entitetu na predstojećim izborima, te na važnost podrške političkoj opciji kojoj su narod i država na prvom mjestu.

 “Predstojeći Opći izbori imaju posebnu važnost u ovom vremenu probuđenih velikodržavnih ideja iz Srbije i Hrvatske, koje se pokušavaju realizirati preko bosanskih Srba i bosanskih Hrvata, sa ciljem slabljenja države Bosne i Hercegovine. Zbog toga je važan svaki glas onih koji se odlučno suprotstavljaju daljoj etnonacionalnoj podjeli naše domovine. Pokret za državu nastao je sa ciljem da probosanske političke snage povećaju broj zastupnika u NSRs-u.”

Dodao je da Bošnjaci moraju birati predstavnike koji neće poginjati glavu i koji će se dostojanstveno boriti za prava svog naroda,

“Vrijeme koje je pred nam tražiće znanje, iskustvo i mudrost u postupanju i donošenju odluka u interesu naše domovine Bosne i Hercegovine i našeg naroda. Zbog toga Vas pozivam da Vaš glas date hrabrim, iskusnim, dokazanim i provjerenim na listi Pokreta za državu, koji pouzdano neće izdati naše interese i neće odustati od naše borbe za Bosnu i Hercegovinu i naša prava u ovom entitetu.”

Također je razgovarano o problemima sa kojima se susreću stanovnici ove mjesne zajednice, kao i o projektima koji će se realizirati u narednom periodu.

Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana