Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji Dan uživo na N1 televiziji.

Govoreći o retorici Milorada Dodika potpredsjednik Salkić je istakao da oni koji misle da Milorad Dodik nije spreman postaviti policiju na entitetsku granicu i krenuti u stvaranje paradržave su neinformisani ili su u zabludi, te da je Dodik na svojim startnim postavkama i samo se prilagođava određenim trenucima i ambijentu.

Naglasio je da bi sve bilo drugačije da su sankcije prema Dodiku  uslijedile puno ranije kada je bio u zamahu “ekstremne, radikalne, separatističke politike”. Dodao je kako je “žalosno što EU ne slijedi politiku SAD i Velike Britanije”, te da se EU ne bavi ni problemom Bošnjaka u RS-u jer se Bošnjaci bore za svoja ljudska prava, pravo na posao, pravo na jezik...

Govoreći o Općim izborima u Bosni i Hercegovini, naveo je kako će Bošnjaci u RS-u, prema trenutnim informacijama, birati između četiri kandidata za predsjednika/potpredsjednika entiteta.

Istakao je da će Bakir Izetbegović pobijediti za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te da je Denis Bećirović tu “da ugrozi pobjedu Željka Komšića u odnosu na HDZ-ovog kandidata”.

Dijelove gostovanja pogledajte ovdje. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://ba.n1info.com/vijesti/ako-mislite-da-dodik-nije-spreman-poci-u-stvaranje-paradrzave-u-zabludi-ste/

Popularno