Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, rekao je danas, 11. februara 2022. godine, reagujući na napade, uvrede i prijetnje da će odgovarati pred sudovima  upućene zastupnici u NSRS-u Begiji Smajić,  da su prijetnje Bošnjacima koji govore istinu da će odgovarati pred sudovima zbog izgovorene istine neprihvatljive i predstavljaju novu fazu pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

- Neki političari, mediji i kvazi intelektualci u ovom entitetu Bošnjacima bi  da zabrane da govore istinu i da traže pravdu.

Očito naše vrijednosti nisu vaše vrijednosti, vaše vrijednosti nisu naše vrijednosti.

Naša vrijednost je da naše vojno i političko rukovodstvo nije presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid, vaša vrijednost je što vi veličate vaše vojno i političko rukovodstvo, koje je presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid.

Mi ne negiramo presude za genocid i osuđujemo ratne zločince sa ciljem personalizacije odgovornosti, vi negirate presuđeni genocid, zločince smatrate herojima i srpski narod gurate u zagrljaj kolektivne odgovornosti za genocid.

Mi zagovaramo istinu i pravdu, vi širite laži i negirate sudski utvrđene činjenice.

Prijetnje da će Bošnjaci koji govore istinu da odgovaraju pred sudovima ovog entiteta zbog izgovorene istine, koju je utvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu, da je vojska RS-a počinila genocid su neprihvatljive i predstavljaju novu fazu pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Nećete nas zastrašiti, nastavljamo pronositi istinu i tražiti pravdu koliko god to vama da smeta, a očito je da vam puno smeta.

Krenite putem katarze, distancirajte se od presuđenih zločinaca iz vašeg naroda, prestanite ih smatrati herojima, prestanite negirati genocid i onda će vam istina lakše padati.

Zastupnica Begija Smajić je rekla presuđene činjenice na bazi utvrđene istine van razumne sumnje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ali i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

Vaše ustrajavanje na veličanju ratnih zločinaca i negiranju genocida produžava agoniju srpskog naroda na zabludi da su presuđeni zločinci vaši heroji.

Pozivam vas da prekinete neosnovanu, neargumentiranu i anticivilizacijsku hajku na gospođu Smajić koja je iznijela činjenice koje je civilizirani svijet prihvatio kao dokazane i presuđene.

Vaša histerija, napadi i prijetnje neće promijeniti historijske činjenice. Prestanite žrtve genocida i ostatak civiliziranog svijeta maltretirati svojim lažima, ovo  je 21. vijek i informacije su dostupne svima.

Trebate shvatiti da matrica “ponavljajte laži dok ne ubjedite čitav svijet da govorite istinu” više ne pije vode jer nećete moći izbrisati utvrđene i presuđene činjenice.

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana