Opština Srebrenica u saradnji sa UNDP BiH raspila je javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za podršku novoosnovanim privrednim subjektima koji su osnovani kao direktna strana investicija, za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava od strane Opštine Srebrenica i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a), za privredne subjekte, preduzeća koji su registrovane na teritoriji Srebrenica u poslednjih 5 mjeseci i koji ispunjavaju druge uslove, u svrhu podrške stvaranju radnih mjesta i inkluzivnim politikama zapošljavanja.

Ukupan budžet za naknade i podsticajna sredstva biće određen na osnovu pristiglih prijava, ali neće prelaziti 77.000 KM.

Jedna firma može dobiti sredstva maksimalno u iznosu od 40.000 KM. Jednom privrednom subjektu može biti dodijeljeno maksimalno 25.000 KM za retroaktivno zapošljavanje ili maksimalno 25.000 KM za novo zapošljavanje, ali ukupan iznos dodjeljenih sredstava po oba osnova neće prelaziti 40.000 KM.

Moguće je dobiti od 2.500 do 5.500 KM za jedno radno mjesto na osnovu pola i starosne granice radnika.

Rok za podnošenje prijava je 4. maj do 12.00 časova. Dokumentacija se dostavlja u zatvorenoj koverti u Šalter salu Opštinske uprave Srebrenica sa naznakom “Javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi”.

Više na OVOM LINKU.

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana